Skip to content

Hallituksen pestiesittelyt

Puheenjohtaja 2022 - Juuso

Moi! Mä oon Juuso ja oon toiminut tän kauden DOSin puheenjohtajana.

Puheenjohtajan roolissa toimiminen on ollut erittäin antoisaa. Puheenjohtajan käsissä on kaikki narut joita yhdistyksen toiminnan pyörittämiseen tarvitaan. Tukena mulla on ollut koko muu hallitus ja vastuu onkin jakautunut todella hyvin. Pähkinänkuoressa puheenjohtajuus on sitä, että organisoi toimintaa ja jakaa vastuuta. Puheenjohtajan velvollisuus on siis huolehtia siitä, että kaikki tarvittava tulee tehtyä. Jotta homma toimii mahdollisimman hyvin, autan muita pestejä heidän tehtävissään tarvittaessa.

Alla vähän koontia asioista joita oon puheenjohtajakaudella tehnyt:

 • PRH rekisteri-ilmoituksen teko ja verkkopankin käyttöoikeuksien muutos
 • yhteistyösopimusten uusiminen ja uusien yhteistöiden sopiminen
 • hallituspaitojen hankinta ja muiden hankintojen teko
 • tulevan vuoden tapahtumien suunnittelu yhdessä muun hallituksen kanssa (tässä isoin rooli kyllä meidän tapsalla)
 • jäsenrekisterin ja sähköpostilistan ylläpito, sekä toimintasuunnitelman seuraaminen
 • hallituksen kokousten johtaminen ja esityslistojen teko
 • tehtävien mielivaltainen nakittelu varapuheenjohtajalle


DOSin hallituksessa toimiminen on ollut hieno kokemus, sillä vastuuta jaetaan laajasti ja tehtäviä tehdään yhdessä. En ole kokenut toimintaa kovinkaan kuormittavaksi ja opinnotkin ovat edistyneet hyvin. Hallitustoiminta on siitä hienoa, että pääsee vaikuttamaan yhdistyksen asioihin ja järjestämään tapahtumia. Onkin hienoa nähdä oman työn tulos, kun huomaa jäsenten pitävän tapahtumista ja viihtyvän yhdessä.

Mikäli sua yhtään kiinnostaa järjestötoiminta, mutta työmäärä arveluttaa, kannattaa sun ehdottomasti lähteä mukaan DOSin hallitukseen, sillä saat hyvän kuvan järjestötoiminnasta pirun hyvässä porukassa, ja työmäärä pysyy maltillisena.

Uudet näkemykset ja ideat on aina tervetulleita, hae siis DOS hallitukseen ja jätä oma kädenjälkesi jyväskyläläiseen olutkulttuuriin!

Varapuheenjohtaja - Nikke

Heippahei, oon Nikke ja oon hoitanut DOSin varapuheenjohtajan hommia kuluvana vuotena.

VPJ:n pesti on DOSin pesteistä todennäköisesti monipuolisin ja pestiä pystyy helposti muovaamaan kiinnostuksen mukaiseen suuntaan.

Mitäs VPJ ylipäätään edes tekee? Listailin alle muutamia mieleentulevia aiheita:

 • Jäsenrekisterin pyörittäminen
 • Yhteistyö asioiden hoitamista
 • Maksuohjeisiin ja ilmoittautumisiin liittyviä hommia.
 • Muiden hallituslaisten avustaminen
 • Tärkeimpänä tietenkin PJ:n nakkikoneena toimiminen


Mikäli hallitustoiminta oluiden parissa kiinnostaa vähääkään, kannattaa tepastella nettisivuillemme täyttämään hakulomaketta. Jos hakeminen vielä askarruttaa, voipi kysymyksiä laitella vaikka DM:n kautta. Tapahtumissa saapi tulla myös repimään hihoista.

Ja eikun hakemaan, terkuin VPJ

Rahastonhoitaja - Juho

Olutseura DOS:n vuoden 2022 rahastonhoitaja Juho tässä moi!

Vaikka olenkin ollut jäsenenä jo vuodesta 2016, oli tämä ensimmäinen hallituspestini eikä voi kuin suositella hyppäämään hallitukseen mukaan jos vähääkään kiinnostaa tietää miten olutseuramme pyörät pyörivät. Vuoden mittaan mahtuu vaikka miten paljon hyviä muistoja.

Rahastonhoitajan tehtävät ovat siitä mukavia, että ne voi hoitaa hyvinkin joustavasti silloin kun vapaata aikaa sattuu löytymään. Alkuvuosi meni itselläkin kokoaikatöiden ja gradun kirjoittamisen ohessa aivan sujuvasti.

Rahastonhoitajan tehtävät tarkoittavat käytännössä pankkitilin hallintaa, laskujen maksamista, maksumuistutusten lähettämistä ja kirjanpitoa. Ei kannata säikähtää, jos näistä ei ole aikaisempaa kokemusta – ei ollut minullakaan ja hyvän perehdytyksen avulla hommaan pääsee nopeasti kiinni. Tehtävät ovat myös olleet yllättävänkin mielenkiintoisia ja kehittäviä. Missään nimessä kuivasta työstä ei ole kyse.

Ei muuta kun hakemusta rahiksen duuniin vetämään!

Tapahtumavastaava - Teemu

Mun nimi on Teemu ja olen toiminut vuoden 2022 hallituksessa tapahtumavastaavana. Liityin DOSiin fuksivuotenani 2020 ja hetkeäkään en ole joutunut tähän kerhoon liittymistä katumaan!

Tapahtumavastaavana olen päässyt suunnittelemaan olutiltojen teemoja yhdessä yhteistyöravintoloiden kanssa, kehittämään yhteistyötä muiden aine- ja harrastejärjestöjen kanssa sekä järkkäämään seuramme vuoden isointa tapahtumaa eli oktoberfestejä. Olen lisäksi pyörittänyt seuran sometilejä ja piristänyt jäseniämme kuukausittaisilla uutiskirjeilla. Vuoden aikana on siis kerennyt oppimaan ja tekemään paljon.

Miksi hakea tapahtumavastaavaksi?

Tapahtumavastaavana pääset suunnittelemaan, järjestämään ja kehittämään seuramme näkyvintä toimintaa, tutustumaan upeisiin ihmisiin ja oppimaan hyödyllisiä taitoja. Tapsana pääset vapaasti toteuttamaan ideoitasi ja hyödyntämään luovuuttasi. Seuramme on poikkitieteellinen ja tämä on näkynyt vahvasti hallitustoiminnassa. Olemme päässeet tekemään yhteistyötä esimerkiksi kielten opiskelijoiden, yhteiskuntatieteilijöiden ja vaihto-opiskelijoiden kanssa.

Kiinnostuitko pestistä? Linkki hallitushakuun löytyy nettisivujemme etusivulta.

Sihteeri - Petteri

Heippa! Olen Petteri ja kuluneen vuoden olen toiminut DOSin sihteerinä. Seuran toiminnassa olen jo ehtinyt muutamat vuodet viihtyä, nyt on kolmas hallitusvuosi meneillään.

Sihteerin päätehtävä on toimia hallituksen kokouksissa sihteerinä ja laatia kokouksista pöytäkirjat. Sihteeri myös laatii esimerkiksi pöytäkirjaotteita niitä tarvittaessa. Sihteerinä tutustuu hyvin yhdistystoiminnan hallinnolliseen puoleen ja saa kokonaisvaltaisen kuvan oman yhdistyksen toiminnasta. Sihteerin pestiin on helppo yhdistää muita vastuualueita.

Monesti DOSissa sihteerin pestiin on yhdistetty tiedottajan pesti. Tiedottaja hoitaa yhdistyksen viestintää jäsenistölle somekanavien ja uutiskirjeiden kautta, yhteistyössä muun hallituksen kanssa.
Tänä vuonna tapahtumavastaava Teemu on hoitanut viestintäpuolta.

Hallituspestien vastuualueista voi sopia hallituslaisten vahvuuksien mukaan. Oman pestin lisäksi voi tarvittaessa avustaa muissa hommissa. Esimerkiksi DOSin Oktoberfestien järjestämisessä mukana oli koko hallitus oktotiimiläisten lisäksi.
Aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta ei tarvitse, pesteihin perehdytetään ja tekemällä oppii.

Hallitustoiminta DOSissa kannattaa, tekeminen on rentoa hyvässä (olut)seurassa!

Toimihenkilönä: Webmaster / Graafikko - Juho

Minä ja DOS
Pitkän linjan dossilaisena halusin olla mukana jälleen toiminnan ytimessä, sillä Olutseura DOSin toiminta on rakasta puuhaa akatemian ohella. Rentoa tekemistä graafikkona ja webmasterina riittää hiljaisemmille opiskelupäiville. Pestit kiinnostivat minua kahdesta syystä. Ensinnäkin halusin olla mukana hallituksen taustatukena, ja toisekseen halusin kehittää omaa osaamista. Molemmat onnistuvat ja mukavaa on ollut!

No onkos tästä hyötyä, niinku oikeesti?
Aiemmin taitotasoni graafisessa työskentelyssä oli lähinnä tunnistaa-tasoa. Nyt vuoden kokemuksen ja etenkin alkuvuoden graafisten hommien harjoittelun myötä tasoni nousi osaa-tasolle. Käytössäni ovat olleen Affinity Designer ja Affinity Photo. Toisinaan myös kevyttä iloa on ollut Canvasta. Mitään tiettyä ohjelmistoa ei kuiteskaan tartte olla tai ostaa käyttöön, kunhan on jotkut työkalut tapahtumabannereiden sun muiden työstämiseen.
                Webmaster-osuuden kautta on pääsy kurkistamaan näiden nettisivujen konepellin alle. Käytämme suhteellisen helppokäyttöistä WordPress alustaa. WP alustalle on ladattuna muutamia elämää helpottavia plugineita, kuten Elementor ja Eventsmanager, joiden kautta varsinaisesti bitti-ilme rakentuu. Vähäisellä tutkimisella ja tutustumisella pääsee mallasjyvälle, siitä mikä vaikuttaa mihinkin. Ihan loppumetreillä halusin haastaa itseäni. Opettelin hieman alkeellista CSS-koodikieltä, jotta saisi hieman vapausasteita valmiiden pohjien muokkaamiseksi. Tapahtumalistasivu on esimerkkinä sivusta, jonne on omin code-näpyttelyin saatu vähän automaatiota. Mutta koodiin ei toisaalta tartte koskea – ellei halua.

Kerrytetty osaaminen on vähimmilläänkin vankka pohja lisätaitojen hiomiselle. Molemmat roolit kerryttävät teknistä osaamista. Osaamisen vaikutus näkyy varsinkin ajassa, joka työhön uppoaa. Uudet taidot ja hotkey-osaaminen ja ideasta tulokseen -prosessin hahmottaminen nostaa digitaalisten työkalujen käytön uudelle tasolle. Myös työrutiinissa tulee opittua uusia kikkoja päästä hieman helpommalla seuraavalla kerralla. Olen itse organisoinut graafikon työkansiota. Selkeällä kansiorakenteella pääsee pitkälle. Kustakin tapahtumasta luon standardisoidun SVG-tiedosto pohjasta uuden ilmeen ja 3 eri kokoista vedosta samasta banneripohjasta: tänne webiin, Facebookiin ja Instagramiin. Työskentely on nopeaa, kun on valmiit pohjat ja yleinen idea, mihin suuntaan väreillä, fonteilla ja taustakuvilla haluaa mennä. Varsin hyvä – varsin helppoa!

Kokemuksien kautta
Parhaita kokemuksia hallituksen toiminnan selustassa on nähdä tiimin kiinteytyminen. Myös tapahtumissa mukana olo aktiivisena tai passiivisena sivusta-hangaroundina on ihan mukava tapa piristää arkea ja oluthetkiä. Ideoiden toteuttaminen ja vapaa- ja omaehtoinen työ palkitsee kyllä. Bannerien julkaisu tai vanhasta pohjasta räätälöidyn haalarimerkin saapuminen on aina yhtä mielenkiintoista ja jännittävää. Vuoden jälkeen on erityisen mukava nähdä osaamisen kasvu ja digitaaliset taidot siirtyvät helposti uusiin haasteisiin. Itselläni hyödynsin taitoja jopa palkkatyössäni. Kyllä tästä melkeinpä CV-merkintää voisi viritellä.

Kenelle tää ois?
Molemmissa pesteissä voi toimia hallituslainen tai luotettu rivijäsen toimihenkilönä. Toki koko pestikombinaation voi yhdistää tapahtumavastaavan työhön, mutta silloin tapsana on syytä olla todella aikaansaava yksilö. Voin kuintenkin suositella molempia webmaster/graafikko pestejä teknisestä työstä kiinnostuneelle. Taitotasoltaan homma sopii sulle, jos ymmärrät hitusenkin digihommien ja kuvankäsittelyn päälle sekä olet kiinnostunut lisäämään kevyitä CV-tier digitaitojasi. Kyllähän homma on jokseenkin luovaa, mutta itselläni luovuus ei ole missään nimessä se the-vahvuus. Kunhan löytää sopivasti aikaa kokeilla, niin pääsee maaliin asti.
               Olutta unohtamatta pesti on maukas! Joskus olen napannut web- tai graafikkohommien kyytipojaksi hyvän oluen ja urakan päätteeksi palkinnoksi toisen.