Skip to content

Olutseura DOS on
akateeminen olutseura

Yhdistämme poikkitieteellisesti oluenystäviä Jyväskylässä kuukausittain järjestettävien tapahtumien yhteydessä

Yhteistyössä

Seuran toiminnan ydin

Olutillat

Olutilloissa nautiskellaan erilaisten teemojen mukaisia oluita ohjatusti hyvässä seurassa

Toimihenkilöhaku on käynnissä!

Yhdistyksen hallitus tarvitsee aina apukäsiä oluttoiminnan järjestämiseen ja seuran taustatoimintaan. Toimihenkilöpestissä on myös oiva paikka tutustua seuran päätöksentekoon ja toiminnan tekemiseen. Hae vaikka heti!

Olutta ja lautapelejä

Järjestämme kuukausittain lautapeli-illan, johon on ilmaista osallistua

DOS-logo_alpha - Nuija ver2

Hallituksen kokouksia järjestetään suurin piirtein joka kuukausi.
Yhdistyksen kokouksia ovat sekä Syyskokous, että Kevätkokous. Hallituksen kokouksissa päätetään usein seuraavia asioita:

  • Tapahtumatuotanton suunnittelu ja toimeenpano
  • Jäsenasiat
  • Yhteistyöasiat, kuten yhteistyösopimukset ja edut
  • Yhdistyksen taloudenhoitoon liittyviä asioita
  • Muuta yhdistystoiminnan hallintoon liittyvää

Yhdistyksemme jäsenet saavat tulla kokouksiin paikanpäälle tutustumaan hallitustoimintaan. Usein kokoukset järjestetään maltaisten tuoppien äärellä, joten kokouksissa on usein mukava tunnelma. Tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan kokouskutsuissa, jotka lähetetään sähköpostitse jäsenistölle sääntöjemme sanelemalla tavalla. Jos haluat päästä sähköpostilistalle klikkaa TÄSTÄ!

Hallitus tiedottaa

HALLITUS TIEDOTTAA
Päivätty 11.1.24 – Hallituksen kokous 01/24

Uusi hallitus 2024 on kokoustanut ravintola Mustan Kynnyksen lämmössä. Hallitus järjestäytyi seuraavasti:
PJ: Jami V., Vara-pj: Ere A., Sihteeri: Eetu H. & Rahastonhoitaja: Juho K.

  • Toimihenkilöhaku laitettiin käyntiin kuluvalle vuodelle 2024.
  • Hallitus uusii yhteistyösopimuksia
  • Hallitus suunnitteli tammikuun Olutillaksi historiallisesti ensimmäistä kertaa alkoholittoman olutmaisteluillan, jossa on tarjolla sekä alkoholittomia oluita, että kotikaljaa.
  • Hallitus päätti hallituksen jäsenien osallistumisen yhdistyksen tapahtumiin osallistumisen suhteen olevan puoliksi omavastuullinen. Hallituksen jäsenet voivat osallistua jatkossa osallistua yhdistyksen tapahtumiin 50% tapahtumahinnan maksulla.
  • Listattiin hallituslaisten lempiolutmauiksi tummaa, belgiä, smoothie souria ja IPA -tyylistä olutta.

Guinnes Draught - Stout Guinness

Hallituksen viikon olut

Alc. 4.2% / Irlanti

Mahonkisen tumman, jopa mustan värinen Glassikkoherkku isolla G:llä. Maultaan lempeän suklaan ja ja kaakaon ohella hyvin tiivis paahtuneisuus, joka johdattaa pehmeään kermaiseen suuntuntumaan. Makeahkon maltainen yleisvire erinomaisella tasapainolla kermaisen pehmeyden vastapariksi. 

Olutmaailman musta lammas, joka erottuu joukosta aina edukseen. 
PS. Kiinnitä huomiota tölkin sisällä kilisevään pingispallomaiseen typpikapseliin, joka on kuullun mukaan jopa internettiäkin parempi keksintö.. 
Joka tapauksessa tästä oluesta riittää iloa pääsiäispöytään ehdottoman juotavana oluena – toki tämä on hanasta tuoreena optimaalisin mahdollinen makuelämys.

Hallituksen kokous

Olutseura DOS ry

Tarkoituksenamme Olutseura DOSissa on akateemisessa hengessä tarjota opiskelijoille verratonta oluttietoisuutta ja edistää samalla olutkulttuuriamme. Toimimme oluesta nauttivien opiskelijoiden järjestönä sekä kohotamme maljaa oluen arvolle, panimoille ja olutammattilaisille ympäri Jyväskylän.

Olutseura DOS ry on toiminut jo vuodesta 2016 asti korostaen oluelle kuuluvaa asemaa osana suomalaista tapakulttuuria myös opiskelijoiden keskuudessa.
Keskiolutkuppiloiden, pubejen ja olutravintoloiden ainutlaatuinen tunnelma on osa omaleimaista olutkulttuuriamme. Me haluamme tukea näiden paikkojen olemassaoloa, sillä olut hyvässä tunnelmallisessa miljöössä on jo puoli nautintoa.

Oleellinen osa olutharrastusta on sen ympärillä pyörivä samanhenkinen yhteisö. Meillä on DOSissa maukas ja lempeä yhteishenki. Koko yhdistyksen toiminta perustuu tähän yhdessä tekemiseen maisteluiden sekä tietoisuuden jakamisen muodoissa.

DOS on myös otollinen seura aloittaa oman olutpolkunsa kulkeminen toivottavasti tuskin perille pääsemättä. Tämä siitä syystä, että olut on yhtä vanha kuin sivistys itse. Olutspektrillä on valinnanvaraa, eikä kahta samanlaista olutta ole. Perinteisiä oluttyylejä elvytellään ja uutta luodaan jatkuvasti joka päivä.

Kippistä & hölkyn kölkyn oluenystävät!