Aiemmat viikon oluet

St. Olaf -Pale Ale
Mustan Virran Panimo

Alc. 1,2% / Suomi

Kullankeltainen ulkomuodoltaan ja kevyt maultaan, kuitenkin arvokkaan tuntuinen mausteisuus eikä missään nimessä vetinen rakenne. Alkoholin terävyyttä ei ole ollenkaan huomattavissa, maltaisuus korostuu selkeästi maistettavaksi. 

Alkoholittomilla ja vähä-alkoholillisilla (<2,2%) kuten tälläkin oluella on paikkansa: tämä sopii erinomaisesti urheilusuoritusten pariin, tai huomaavaisen isäntäväen pöytään vierailleen varaamana  alkoholittomana vaihtoehtona.

Viikko 2/2021

Brooklyn Special Effect – Hoppy lager
Brooklyn Brewery

Alc. 0,4% / U.S

Tämä alkoholiton olut on monipuolisen kevyt ja katkeran hedelmäinen. Tuoksusta voi havaita perinteisiä tujakasti humaloidun oluen aromeja. Makuna katkera ja maltainen suuntuntuma ilman alkoholin tuomaa terävyyttä. Ei kuitenkaan vetinen.

Alkoholittomilla ja vähä-alkoholillisilla (<2,2%) kuten tälläkin oluella on paikkansa: tämä sopii erinomaisesti urheilusuoritusten pariin, tai huomaavaisen isäntäväen pöytään vierailleen varaamana  alkoholittomana vaihtoehtona.

Viikko 1/2021

Black velvet – Olutdrinkki

Alc. X% / Suomi, uusivuosi

Drinkin teko-ohjeet:
1. Kaada valitsemasi lasi puolilleen Guinnesia tai vastaavaa tummaa stouttia (tai vaihtoehtoisesti muuta chocostouttia). 
2. Täytä lasi varovasti shamppanjalla (Cavakin käy)

Tämä olutdrinkki tunnetaan myös nimellä Bismarck, koska nimekäs saksalainen rautainen viiksimies Otto piti suuresti juuri tästä drinkistä.

Olutdrinkki sopii uudenvuoden tohinoihin arvokkaana ja näyttävänä oluenystävän juhlallisena maljana. Kippis ja heikunkeikun 2020. Tervetuloa 2021! 

Tykky – Winter Ale
Tornion Panimo

Alc. 5% / Suomi, Tornio

Pehmeän maltainen, kuparinpunainen ale. Perusrungoltaan tuttua ALE juttua – mutta jos malttaa odottaa, mausta voi lyötää vivahteen ripauksellisen lisäsättyä kardemummaa.
Lämmetessään maltaisuus korostuu mielyttävästi.

Hyvä makubalanssi uudeksi tulokkaaksi. Sopii jäljelle jääneiden jouluruokien tuhoamisen pariin, sekä tuomaan lämpöä välipäivien kylmyyteen. 

tykky

Delirium Tremens
Brouwerij L. Huyghe

Alc. 8,5% / Belgia

Kullankeltainen, runsasvaahtoinen tyypillinen belgialainen strong blonde. Suunmyötäinen makuprofiili, josta on näppärästi poimittavissa belgityylille tuttuja makuvivahteita ja hedelmäisyyttä.

Tynnyrimuodossaan erinomainen hintalaatu -tuote, jolle voi antaa pisteitä myös fyysisestä suunnittelustaan. Tynnyrissä on helppo kantokahva ja useita vipstaakkeleita, joita säätämällä saa oluen virtaamaan railakkaiden juhlien tiimellyksessä.

Grand Cru
St Feuillien

Alc. 9,5% / Belgia
Aleoluille ominainen makea karamellinen hedelmäisyys ja monipuolinen aromimaailma tulevat välittömästi esiin.
Juomana kyseessä on delikaatti olut, jonka korkea alkoholipitoisuus ei todellakaan lyö avokämmenellä, vaan täyttää pehmeästi suun yhdessä belgityypillisellä luonteellaan.

Herkullinen arvopullo avattavaksi yhdistyksen syyskokouksien vilskeen keskelle päätöksien yhteyteen.

Dark Sister – Black IPA
Brussels Beer Project

Alc. 6,66% / Belgia
Tuimasta olomuodostaan huolimatta lempänoloinen pöytäjuoma pitkien iltojen ratoksi. Tuoksultaan jännittävä yhdistelmä mokkamaisia maltaita ja belgialaisille oluille tyypillisiä hedelmäisiä sitrusaromeita. Maultaan tämä ‘evil souled twin of IPA’s’ on kuivakas, hapan, mausteinen ja kirpeä.

Synkentää sopivasti mieltä tumman ystävälle, sillä tämä ei kuitenkaan maistu tummalta laisinkaan! 

Ruokasuosituksena Jummin lihapullaleipä

Kipinätär – Imperial stout
Hiisi

Alc. 11% / Suomi JKL
Kipinätär on paahteinen ja kevyellä poltteella varustettu samettistoutti. Eli erityisen kiva habaneron & kahvin mokkamaisuus onnistuneessa öljymäisessä rungossa. Mokkaisa ja vanilianarominen tuoksu houkuttelee maistamaan ja yllättymään poltteesta. 

Sopii talviseen iltaan lämmittämään mieltä ja seuran kielenkantoja. Sopiva lohtu viikon kestävään HIISI Taproomin aukeamisen odotukseen. (27.11.20)

Aulis – Golden Ale
Panimoyhtiö X

Alc. 4.5% / Suomi JKL
Reilusti sitruksisen kirpsakka janojuoma. Raikas ja helposti lähestyttävän oloinen kirkas ulkomuoto, kevyt pirteä ja hiivaisen oloinen tuoksu ja suuntuntuma, josta sitruunan kirpeys jää leukaperiin.

Piristää mieltä yhdistettynä saunaelämykseen tai iltalenkin jälkeen jääkylmänä. 

Emigrantti
Panimo Honkavuori

Alc. 7.7% / Suomi
Tumman ja utuisen punaruskeaa väriä. Tuoksussaan pähkinäinen, karamellinen ja maltainen. Maussa maltaisuutta, pähkinää ja suuntuntumaltaan erittäin selkeä strong ale.

Emigrantti antaa nautiskelijalleen mahdollisuuden pohtia siirtolaisuuden historiaa voimakkaan tumman makuelämyksen äärellä.

Oktoberfestbier
Spaten

Alc. 5.9% / Saksa
Kirkas, vaalean kullankeltainen ja runsaasti kupliva olut pienehköllä valkoisella vaahdolla. Tuoksu hedelmäinen, viljainen ja maltainen, oikeinkin houkutteleva. 

 Spaten Oktoberfestin juotavuus on hyvällä tasolla. Tätä maistelee mielellään joko sellaisenaan tai rasvaisen makkararuuan tai voimakkaasti maustetun curryn kanssa.