Olutseura DOS ry.​

DOS Lukuina

(* luvut suuntaa antavia)

  • Rekisteröitynä yhdistyksenä vuodesta 2016 asti
  • Jäseniä noin 1000 (kasvaa jatkuvasti)
  •  Ainejärjestöjä mukana  15*
  • Tapahtumia vuodessa  20*
  • Yhteistyökumppaneita 10*

Tarkoituksenamme Olutseura DOSissa on akateemisessa hengessä tarjota opiskelijoille verratonta oluttietoisuutta ja edistää samalla olutkulttuuriamme. Toimimme oluesta nauttivien opiskelijoiden järjestönä sekä kohotamme maljaa oluen arvolle, panimoille ja olutammattilaisille ympäri Jyväskylän.

Olutseura DOS ry. on toiminut jo vuodesta 2016 asti korostaen oluelle kuuluvaa asemaa osana suomalaista tapakulttuuria myös opiskelijoiden keskuudessa.
Keskiolutkuppiloiden, pubejen ja olutravintoloiden ainutlaatuinen tunnelma on osa omaleimaista olutkulttuuriamme ja myös opiskelukulttuuria. Me haluamme tukea näiden paikkojen olemassaoloa, sillä olut hyvässä tunnelmallisessa miljöössä on jo puoli nautintoa.

Oleellinen osa olutharrastusta on sen ympärillä pyörivä samanhenkinen yhteisö. Meillä on DOSissa maukas ja lempeä yhteishenki. Koko yhdistyksen toiminta perustuu tähän yhdessä tekemiseen maisteluiden sekä tietoisuuden jakamisen muodoissa. 

Meidän mielestämme vastuullinen oluen juonti ja kohtuullisuus ennen kaikkea on osana täydentämään positiivista olutkulttuuria.
Vuoden 2020 poikkeustilanteen vuoksi DOS on jatkanut olutkulttuurin tukemista sekä ihmisten ja oluen yhdistämistä pääosin ja toistaiseksi verkkoalustoilla.

Seurassa olut on parempaa!