Skip to content

DOS Hallituksen pestiesittelyt – Sihteeri

Terve ja heipä hei!

Minä olen Anna ja toimin DOSin nykyisessä hallituksessa sihteerinä ja tiedottajana. Olutseuran toiminnassa olen ollut mukana jo useamman vuoden ja hallituksessa olen ehtinyt istua aiemmin myös vuosina 2016 ja 2017. Rakkaus DOSia kohtaan sai minut vielä innostumaan uudestaan hallitukseen mukaan, vaikka olinkin jo kertaalleen eläköitynyt rivijäseneksi.

Sihteerin√§ teht√§viini kuuluu erilaisia kirjallisia teht√§vi√§. Toimin hallituksen kokouksissa sihteerin√§ ja laadin kokouksista p√∂yt√§kirjat. Sihteeri laatii my√∂s esimerkiksi p√∂yt√§kirjan otteita, joita tarvitaan esimerkiksi pankille, kun t√§ytyy osoittaa, ett√§ keille my√∂nnet√§√§n k√§ytt√∂oikeus yhdistyksen tilille. Sihteerin pesti on my√∂s siit√§ kiva, ett√§ siihen pystyy hyvin yhdist√§m√§√§n my√∂s muita vastuualueita. Esimerkiksi sihteeri ja tiedottaja on ollut t√§n√§ vuonna tosi luonteva kombo. 

Tiedottajan roolissa olen vastuussa yhdistyksen ulkoisesta viestinn√§st√§, kuten tapahtumamarkkinoinnista. Vuoden aikana olen esimerkiksi kirjoitellut j√§senist√∂lle uutiskirjeit√§ sek√§ tehnyt postauksia seuran somekanaviin. Olutiltojen aikana h√§√§rinkin usein kamera k√§dess√§ kuvailemassa illan oluita ja tunnelmaa. Yhteisty√∂t√§ teen paljon meid√§n tapahtumavastaavien kanssa, jotka kirjoittaa tapahtumista kuvaukset sek√§ graafikon kanssa, joka suunnittelee ja toteuttaa tapahtumille mahtavia  bannereita. 

Vuosien varrella olen saanut olla mukana monessa. Parhaimpia muistoja on esimerkiksi Oktoberfest-tapahtuman j√§rjest√§minen 140 hengelle, Belgian ekskursion j√§rjest√§minen sek√§ lukuisat olutillat, joista olen l√∂yt√§nyt niin lempi- kuin inhokkiolueni (= Yellow Belly ja Budweiser. J√§t√§n jokaisen oman p√§√§ttelyn varaan kumpi on kumpi). Sen lis√§ksi, ett√§ olen saanut olla mukana tekem√§ss√§ huikeita juttuja ja levitt√§m√§ss√§ parempaa olutkulttuuria opiskelijoiden keskuudessa, yksi t√§rkeimmist√§ asioista, joita DOS on minulle antanut, on kaikki mahtavat tyypit, joiden kanssa ollaan edelleen yst√§vi√§ my√∂s olutseuran toiminnan ulkopuolella. 

Suosittelen koko sydämestäni Oluseura DOS ry:n hallitukseen hakemista, jos on pienikin kipinä mielessä, että voisi hakea. Itsekin aikanaan emmin pitkään, että uskallanko hakea, mutta onneksi lähdin mukaan. Aiempaa kokemusta hallitustoiminnasta ei tarvita, vaan tekemällä oppii. Ja esimerkiksi JYY:llä on hyvät koulutukset uusille järjestötoimijoille aina vuoden alussa. Sekä tietenkin meiltä vanhoilta tekijöiltä saa pestikohtaista perehdytystä.

Menoa ja meininkiä DOSin Oktoberfesteillä