Skip to content

DOS Hallituksen pestiesittelyt – Sihteeri

Terve ja heipä hei!

Minä olen Anna ja toimin DOSin nykyisessä hallituksessa sihteerinä ja tiedottajana. Olutseuran toiminnassa olen ollut mukana jo useamman vuoden ja hallituksessa olen ehtinyt istua aiemmin myös vuosina 2016 ja 2017. Rakkaus DOSia kohtaan sai minut vielä innostumaan uudestaan hallitukseen mukaan, vaikka olinkin jo kertaalleen eläköitynyt rivijäseneksi.

Sihteerinä tehtäviini kuuluu erilaisia kirjallisia tehtäviä. Toimin hallituksen kokouksissa sihteerinä ja laadin kokouksista pöytäkirjat. Sihteeri laatii myös esimerkiksi pöytäkirjan otteita, joita tarvitaan esimerkiksi pankille, kun täytyy osoittaa, että keille myönnetään käyttöoikeus yhdistyksen tilille. Sihteerin pesti on myös siitä kiva, että siihen pystyy hyvin yhdistämään myös muita vastuualueita. Esimerkiksi sihteeri ja tiedottaja on ollut tänä vuonna tosi luonteva kombo. 

Tiedottajan roolissa olen vastuussa yhdistyksen ulkoisesta viestinnästä, kuten tapahtumamarkkinoinnista. Vuoden aikana olen esimerkiksi kirjoitellut jäsenistölle uutiskirjeitä sekä tehnyt postauksia seuran somekanaviin. Olutiltojen aikana häärinkin usein kamera kädessä kuvailemassa illan oluita ja tunnelmaa. Yhteistyötä teen paljon meidän tapahtumavastaavien kanssa, jotka kirjoittaa tapahtumista kuvaukset sekä graafikon kanssa, joka suunnittelee ja toteuttaa tapahtumille mahtavia  bannereita. 

Vuosien varrella olen saanut olla mukana monessa. Parhaimpia muistoja on esimerkiksi Oktoberfest-tapahtuman järjestäminen 140 hengelle, Belgian ekskursion järjestäminen sekä lukuisat olutillat, joista olen löytänyt niin lempi- kuin inhokkiolueni (= Yellow Belly ja Budweiser. Jätän jokaisen oman päättelyn varaan kumpi on kumpi). Sen lisäksi, että olen saanut olla mukana tekemässä huikeita juttuja ja levittämässä parempaa olutkulttuuria opiskelijoiden keskuudessa, yksi tärkeimmistä asioista, joita DOS on minulle antanut, on kaikki mahtavat tyypit, joiden kanssa ollaan edelleen ystäviä myös olutseuran toiminnan ulkopuolella. 

Suosittelen koko sydämestäni Oluseura DOS ry:n hallitukseen hakemista, jos on pienikin kipinä mielessä, että voisi hakea. Itsekin aikanaan emmin pitkään, että uskallanko hakea, mutta onneksi lähdin mukaan. Aiempaa kokemusta hallitustoiminnasta ei tarvita, vaan tekemällä oppii. Ja esimerkiksi JYY:llä on hyvät koulutukset uusille järjestötoimijoille aina vuoden alussa. Sekä tietenkin meiltä vanhoilta tekijöiltä saa pestikohtaista perehdytystä.

Menoa ja meininkiä DOSin Oktoberfesteillä