Skip to content

DOS Hallituksen pestiesittelyt – Webmaster/Graafikko

Moro! Olen Eerik, tämän vuoden webmaster & graafikko. Olen fuksivuodesta lähtien pyörinyt DOSin tapahtumissa, ja edellisvuonna toimin yhdistyksemme toisena tapahtumavastaavana. Vaikka viimeiset kaksi vuotta ovatkin olleet poikkeuksellisia, on hallitustoiminnasta saanut hyvässä porukassa paljon irti! 

Graafikon säännöllisin tehtävä on tapahtumabannerien tekeminen, joten yhteistyötä tapahtumavastaavien kanssa on paljon. Satunnaisempia tehtäviä voi olla esimerkiksi tulostettavan materiaalin suunnittelu, haalarimerkki tai jokin grafiikka nettisivuille. Työkaluina graafikoilla on toiminut vuosien varrella mm. Photoshop, GIMP ja Canva (hätätilanteessa myös MSPaint). Mitään erityistä kokemusta ei tehtävään vaadita, mutta jos relevantit työkalut on jokseenkin hanskassa, on se totta kai eduksi. 

Webmasterin pääasiallista toimintaa on puolestaan nettisivuillamme olevan tiedon päivitys tai pienet muokkaukset, jotka nousevat esille yleensä hallituksen kokouksissa tai muussa keskustelussa. Tässä tehtävässä on tullut tutustuttua etenkin WordPressiin, joka on yksi internetin suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä. HTML, CSS tms. kieliä ei tarvitse osata, vaikka niistä joskus saattaakin olla hyötyä. 

Suosittelen hakemaan näihin pesteihin, jos haluat oppia uutta tai olet jo valmiiksi sujuva grafiikan tai nettisivujen kanssa työskentelyn suhteen. Näistä hommista saatu oppi ja osaaminen on ehdottomasti hyödyksi monenlaisessa työssä.