Skip to content

Hallitus 2018 esittäytyy!

Haku Olutseura DOS ry:n hallitukseen vuodelle 2019 on nyt auki ja löydät hakulomakkeen täältä: https://olutseurados.fi/hallitushaku-2019/. Kerro meille, miksi juuri sinä olisit paras mahdollinen henkilö kehittämään ja viemään DOSin toimintaa eteenpäin. Jotta pääsisit paremmin kärryille siitä, mitä erilaisia tehtäviä hallituksen toimintaan sisältyy, lue alta nykyisen hallituksen jäsenten esittelyt!

 

Puheenjohtaja Toni

“Hallo, Toni tässä!

Olen touhunnut DOSissa aina vuodesta 2015, kun aloitin opintoni täällä tietojärjestelmätieteissä. Ensimmäinen vuosi meni jäsenenä, seuraava toimihenkilönä (mm. oktoberfestien vastuuhenkilönä) ja loput hallituksen jäsenenä, ensin tapahtumavastaavana ja nyt puheenjohtajana. Omalla DOS-urallani siis olen päässyt seuraamaan ja osallistumaan vasta perustetun yhdistyksen kehitykseen, mikä on huipentunut tähän vuoteen. Ja voin kertoa, että suhtaudun jo valmiiksi tuleviin vuosiin suurin odotuksin, DOSista kun on muovautunut paljon hallitustaan suurempi toimija kun jatkuvasti suurempi määrä aktiivisia jäseniä vaikuttaa toimintaan!

Puheenjohtajan pesti on virallisesti hallinnon pyörittämistä, eli kokousten järjestämistä, sääntöjen toteutumisesta huolehtimista, virallisten papereiden kirjoittamista jne., mutta ne ovat sitä ”vähemmän” mielenkiintoista osaa. Parasta pestissäni on ollut pystyä kehittämään DOSia aikaisempien vuosien kokemusten perusteella eteenpäin, niin pienten ja ehkä näkymättömienkin asioiden, kuin oleellisempienkin juttujen suhteen. Puheenjohtajana saattaa kokea myös merkittävää ylpeyttä, kun koko hallitus toimii yhteen ja toteuttaa odottamattoman toiminnantäyteisen vuoden! Pestiin liittyy myös mielenkiintoisia taitoja/toimia, kuten vastuun antamista, edustamista ja erilaisten visioiden, realiteettien ja tekijöiden yhdistämistä, sellaista mitä ei juuri muuten pääse kokeilemaan. Suosittelen! ?”

 

Varapuheenjohtaja Krisse

“Krissen vuosi – varapuheenjohtaja nääs touhuaa!

Minä olen siis Kristiina, DOSin varapuheenjohtaja vuodella 2018. Alun perin muutin tänne Tampereelta vuonna 2016- pääaineeksi tuli tietojärjestelmätiede ja opiskelijatapahtumat välittömästi tutuksi. Hyppäsin hallitukseen poikkeuksellisesti suoraan varapuheenjohtajaksi. Syy tähän oli se, että halu toimia ja vaikuttaa DOSin eteen ja suuntaviivoihin oli niin palava, että tarmokas toiminta oli tästä pestistä käsin paras mahdollinen väylä.

DOS ry on poikkitieteellinen akateeminen olutseura, joka edistää sivistynyttä alkoholikulttuuria ja ihmisten välistä vuorovaikutusta pääaineeseen katsomatta. DOS on järjestö, joka omalla tavallaan on yksi merkittävimmistä ja siisteimmistä asioista Jyväskylän monipuolisesta opiskelijaelämästä.
Ja se fiilis mitä koko vuonna onkaan saatu tällä porukalla aikaan. Varapuheenjohtajan vuosi on pitänyt sisällään vujuedustamista, uusia diilejä, ekskuja, kasapäin uusia jäseniä ja tietysti se kaikkein paras ja palkitsevin: ihmisiä, ketkä ovat lähteneet mukaan olutseuran toimintaan avoimin sydämin.
Jäseneksi liittymiseen riittää kuitenkin yksi hyvä syy: oluita on nimittäin yhtä monia ja erilaisia kuin meitä ihmisiäkin ja ne kaikki ovat tutustumisen arvoisia!”

 

Rahastonhoitaja & sihteeri Jenna

“Привет из Москвы! Täällä kirjoittelee rahastonhoitaja-sihteeri Jenna. Olen ollut mukana DOSin tapahtumissa aina vuodesta 2014 alkaen, ensin ihan vain jäsenenä ja nyt kaksi viimeisintä vuotta hallituksessa, viime vuonna tapahtumavastaavana ja nyt rahiksena.

Rahastonhoitajan ja sihteerin tehtäviä hoitaessa pääsee tutustumaan yhdistyksen toimintaan syvällisesti. Päätehtävänäni on ollut vahtia yhdistyksen rahahanoja, mutta sihteerinä on myös tärkeää olla kartalla kaikista hallinnollisista ja muista asioista. Rahastonhoitajana pääsee tekemään kirjanpitoa (jee), mutta sitten ikävämpänä puolena on maksamattomien maksujen periminen tapahtumiin osallistujilta (please, maksakaa ne rästimaksut). Tänä syksynä olen ollut ulkomaanvaihdossa Moskovassa, mutta rahastonhoitajan tehtäviä olen pystynyt hoitamaan ihan normaalisti, eli plussaa pestin joustavuudesta.

Parasta DOSin toiminnassa on ollut mahtaviin tyyppeihin tutustuminen eikä pidä myöskään unohtaa hyvien oluiden maistelua. En malta odottaa pääseväni takaisin olutiltojen pariin palattuani Suomeen.”

 

Yhteistyövastaava & webmaster Para

“Päivee että pätkähti!

Olen Para ja olen toinen savolaisvähemmistön edustaja nykyisessä hallituksessa. DOSin touhuihin päädyin heti opiskelut aloitettuani syksyllä 2014. Muutama vuosi menikin mukavasti rivijäsenenä hienoista tapahtumista nauttiessa kunnes viime vuonna päätin hakea toimihenkilönä webmasteriksi. Webmasterina tein pieniä parannuksia verkkosivuille ja pidin huolen siitä, että sivusto pysyy pystyssä.

Täksi vuodeksi hain hallitukseen, jossa olen jatkanut webmasterina sekä saanut hoitaa myös yhteistyövastaavan pestiä. Webmasterina olen pysytellyt hyvin pitkälti vanhalla linjalla ja lähinnä vain pitänyt huolen, että verkkosivut pysyvät pystyssä ja ovat ajan tasalla. Yhteistyövastaavana olen päässyt solmimaan uusia yhteistyösopimuksia sekä uusimaan vanhoja. Olenpa myös pari tapahtumaakin järkännyt.

DOSin hallituksessa pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin sekä kehittämään DOSin toimintaa eteenpäin. Suosittelen hallitukseen hakemista kaikille (tai no kaikille, jotka pitävät oluesta)!”

 

Tapahtumavastaava Sanni

“Moikka, Mun nimi on siis Sanni ja olen toiminut tämän vuoden toisena meidän tapahtumavastaavista. Jyväskylään muutin vuoden 2016 alussa opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä ja ensimmäiseen olutiltaan kaverit houkuttelivat minut vuoden 2017 helmikuussa. Siitä asti tuli olutilloissa käytyä ja hainkin sitten hallitukseen samana vuonna, koska olin kuullut hallitustoiminnasta hyvää.

Tämä hallitusvuosi on sisältänyt paljon aikatauluja ja yhdessä tekemistä. Tapahtumavastaavana oleminen vaatii tarkkuutta sekä priorisointia, että saa sovitettua omat opiskelut ja hallitusjutut yhteen, mutta kyllä siitäkin on selvinnyt. Vuosi 2018 on ollut DOSissa todella tapahtumarikas ja tapahtumia onkin ollut enemmän kuin koskaan ennen. Onneksi meidän mahtava hallitus on tukenut ja auttanut toisiaan jos yhdelle on näyttänyt kasaantuvan liikaa töitä. Suosittelen kaikille hallitustoimintaan hakemista, sillä toiminnassa mukana olevana pääsee tutustumaan mahtaviin tyyppeihin ja siinä sivussa oppimaan millaista järjestötoiminta voi parhaimmillaan olla.”

 

Tapahtumavastaava Eetu

“Moi, mun nimi on Eetu ja olen olutnörtti. Lyhyesti tämä tarkoittaa sitä, että teen käytännössä kaikkea mikä liittyy bisseen: juon, panen ja välillä jopa myyn. Kuluva vuosi oluen parissa on ollut tosi tapahtumarikas. Sen lisäksi että olen päässyt järkkäämään Sannin kanssa mahtavia tapahtumia Teille arvon jäsenet, ajauduin myös HIISI:lle kaatamaan bisseä ympäri Suomen järjestettäville festareille. Ylläolevassa kuvassa olen juuri suorittamassa laaduntarkkailua Turun SOPP:issa.

Yksi parhaista puolista tapahtumavastaavana on, että pääsee laajasti tutustumaan ja tekemään yhteistyötä Jyväskylän olut- ja ravintolaihmisten kanssa. Täällä on huikea ja alati kasvava skene, jossa on paljon siistejä ammattilaisia. Tämän lisäksi on ollut todella antoisaa järjestää ja kehittää DOS:sin näkyvintä osaa eli tapahtumia. Ja niitähän on riittänyt. Parasta on kuitenkin se, että ollaan saatu niistä monista tapahtumista paljon positiivista palautetta. Ilman sitä olisi kuluva vuosi voinut olla himpun verran raskaampi. Kiitos siis Teille.

Jos haluat olla kuin minä, hae DOSiin. Suosittelen.”

 

Viestintä- ja jäsenasiavastaava Teemu

“Terve vaan kaikille! Oheisessa kuvassa halaan puuta ja juon olutta litran tuopista. Tuo sangen edustava potretti on otettu toissa kesänä baijerilaisilla olutjuhlilla ja näytän siinä varsin onnelliselta. Se ei olekaan mikään ihme, sillä kerrankos sitä onnistuu yhdistämään noin kätevästi kaksi rakastamaansa asiaa. ??

Vuonna 2018 olen toiminut DOSin hallituksen virallisena kaljakonservatiivina, puolustaen samalla äänekkäästi edustamani savolaisvähemmistön oikeuksia. On ollut kertakaikkisen upea vuosi. Paljon erilaisia tapahtumia, kohtaamisia, iloa ja olutta. Meikäläisen vastuulla on ollut uusien jäsenyyksien käsittely, jäsenrekisterin ylläpito sekä sähköposti- ja someviestintä. Lisäksi hoidin järjestelyjä (=varasin homeisen hostellin) meidän mahtavalle Dublinin ekskulle. Jos sulla on mitään kysyttävää näihin pesteihin tai muuhun hallituksen toimintaan liittyen, niin laita vaan viestiä! Hallitukseen hakemista en voi muuta kuin suositella lämpimästi.”