Skip to content

Hallitushaku vuodelle 2018

Nyt haetaan hyviä tyyppejä, jotka haluavat antaa aikaansa Olutseura DOS ry:n kehittämiselle, tapahtumien ja ekskursioiden järjestämiselle, tiedottamiselle, verkkosivujen ylläpitämiselle ja kehittämiselle sekä monenlaiselle muulle tekemiselle. Onneksi tätä kaikkea ei todellakaan tarvitse tehdä yksin vaan tukena ja mukana on koko vuoden 2018 hallitus.

Kuka voi hakea hallitukseen?
Olutseura DOS ry:n hallitukseen voi hakea kuka vain! Kokemusta hallitushommista ei tarvita. Kaikkea, mikä kiinnostaa hallituksessa tehdä ei myöskään tarvitse jo ennakkoon osata, sillä osa hallitustyöskentelyn aloittamista on perehdytys vanhoilta hallituslaisilta. Tärkeintä on siis se, että olet motivoitunut, sinulla on jonkin verran aikaa käyttää hallitushommiin ja haluat oppia monipuolisesti erilaisia juttuja ensi vuoden aikana.

Miten hallitukseen voi hakea?
Hallitukseen voi hakea joko 1) etukäteen lomakkeella, joka sulkeutuu keskiviikkona 22.11. klo 18, jonka jälkeen vastaukset julkaistaan jäsenille tai 2) hallitukseen voi asettua ehdolle myös vasta yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa tiistaina 28.11.2017.

Minkälaisiin pesteihin voi hakea?
Olutseura DOS ry:n sääntöjen mukaisesti syyskokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä vähintään 2, mutta enintään 6 hallituksen jäsentä, jotka valitsevat keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan.
Tämä tarkoittaa sitä, että kokouksessa suoraan tiettyyn pestiin valitaan vain puheenjohtaja ja muut tehtävät hallitus saa jakaa keskenään. Tämä mahdollistaa sen, että hallituksen pestikokoonpanon valittu hallitus saa keskenään sopia jäsentensä mielenkiinnon mukaisesti. Esimerkiksi kuluvan vuoden hallituksesta löytyy säännöissä määrättyjen pestien lisäksi tapahtuma- ja excuvastaava, yhteistyövastaava sekä tiedottaja. Mutta se, mitä pestejä vuoden 2018 hallituksesta tulee löytymään, on valittavan hallituksen omissa käsissä, joten hallituksen jäsenillä on hyvä mahdollisuus päästä toteuttamaan hallituksessa asioita, jotka heitä kiinnostavat ja muokata näiden perusteella sopivat pestit, kunhan sääntömääräiset pestit tulevat täytetyiksi.

Apua, en pääse syyskokoukseen, mutta haluan hakea hallitukseen, mitä teen?
Vaikka toki syyskokoukseen osallistuminen hallitukseen hakeville on suositeltavaa, on mahdollista hakea vuoden 2018 hallitukseen, vaikket syyskokoukseen 28.11. pääsekään. Tässä tapauksessa kannattaa hakea etukäteen lomakkeella ja laittaa vielä meili osoitteeseen pj[at]olutseurados.fi, että et syyskokoukseen pääse, mutta haluat hallitukseen.

Jos haet hallitukseen (ja vaikket hakisikaan), olet lämpimästi tervetullut tutustumaan hallituksen toimintaan jo ennen syyskokousta. Ennen syyskokousta hallitus kokoustaa ainakin kerran, lisätietoa luvassa heti, kun kokousaika päätetään. Tämän lisäksi järjestämme Tapaa hallitus -illan tiistaina 14.11.2017 klo 18 alkaen ravintola Teerenpelissä. Saa tulla juomaan olutta ja hengaamaan, mutta saa myös tulla utelemaan ja kysymään hallitustoiminnasta, mitä ikinä keksiikään.

Hallitus vuodelle 2018 valitaan yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa tiistaina 28.11.2017. Virallinen kokouskutsu lähetetään sähköpostitse myöhemmin.

Kysymyksiä hallitushakuun liittyen voi lähettää osoitteeseen pj[at]olutseurados.fi.