Skip to content

Huhtikuun olutilta – Jalo is back!

Huhtikuun olutillan pääsimme vihdoin viettämään perinteiseen Jaloon. Tällä kertaa teemana olivat kotimaisten pienpanimoiden oluet, joita Jaska meille pääsi pitkästä aikaa esittelemään. Makumaailmassa siirryttiin jo kohti keväisempää ja vaaleampaa, ja kuten tavallista, oluet herättivät voimakkaita tunteita ja eriäviä mielipiteitä.

_mg_1891hd

Alla lyhyet, panimoiden omat kuvaukset maistelluista oluista. Olutillassa oluet saivat hyvinkin erilaisia kuvauksia jäsenistöltä.

Mallaskuun Panimo Peltopyy Pils 5,2 %

Peltopyy Pils on raikkaan viljainen, saksalaisilla jalohumalilla humaloitu suodattamaton pilsner. Se tuo värillään mieleen Etelä-Pohjanmaan lakeuksien viljapellot, joilla myös nykyisin harvalukuiset peltopyytkin viihtyvät.

Pyynikin käsityöläispanimo Saison 5,5%

Pyynikin Saison tuo pohjoisranskalaisen maaseudun elonkerjuuajan olueksi syntyneen perinneoluen suomalaisten saataville. Saison 5,5% on suodattamaton, vaalea, hedelmäinen, happama ja hieman pippurinen ja mausteinen raikas janonsammuttaja. Oluessa käytetty upea maalaishiiva tuo tuotteeseen oman täydellisen ulottovuuden.

Panimo Hiisi Kratti 5,5 %

Mustaherukka-puolukka sour saison. Kirpsakan pirtsakka, kotimaisella mustaherukalla ja puolukalla maustettu olut. Nauti viilennettynä (8-12°C) vuohenjuustosalaatin, tai vaikkapa belgialaisten vohveleiden ja kermavaahdon kyydittäjänä. Musiikkisuosituksena Mr. Oizo – Analog Worms Attack.

Rekolan Panimo Kesäkolli 4,3%

Tuoreella inkiväärillä maustettu vehnäolut. Kirpsakka ja raikas kesäpäivän janojuoma. Taustat: yhdistettiin kaksi mielijuomaa: ginger beer ja vehnäolut.

Panimo Hiisi Ruisperkele 8,5%

Rukkiinen tuplaIPA, rungoltaan aika rouhea & runsas. Humalaa niin perkeleesti. Lajikkeina Chinook & Simcoe. Lisätty vain mäskiin, first wort hoppina, keittoon, keiton jälkeen ja kuivahumaloinnissa. A vot. Niin sanottu ”hop forward” olut.

_mg_1851hd

P.s. Olutillan aikanahan kaikki hanaoluet kustantavat jäsenkortilla 4,5€ ja kaikki pullo-oluet 6€, mutta myös muutoin hanaoluita pääsee nauttimaan jäsenkortilla hintaan 5,5€ ja burgerit kustantavat opiskelijakortilla vain 12€.