Skip to content

Maksumuistutuksista tuttu rahastonhoitaja Jesse

ASENTO!

Raha-Jesse, Kalja-Jesse, Mosa-Jesse… Rakkaalla rahastonhoitajalla on monta nimeä. Pari vuotta DOS:n meininkejä hyvinkin aktiivisena rivijäsenenä (kunniamaininta keväällä 2016 jne.) seuranneena päädyin hakeutumaan tämän vuoden hallitukseen ja otin vastuulleni “firman” talousasioiden pyörittämisen. Keväällä aika kului hallitustehtävien ja oluenjuonnin lisäksi enimmäkseen tietojärjestelmätieteen kandia vääntäessä. Kesällä tulikin sitten aika tempaista kurkkusalaatit päälle, ja jostain syystä olen vastoin kaikkia suunnitelmiani päätynyt Haminaan, jossa vietän käytännössä kaiken aikani joko Reserviupseerikoulun penkillä tai luonnon helmassa kaupunkia ympäröivissä metsissä. Tässä sitä nyt sitten yritetään sovittaa rahastonhoitajan velvoitteiden hoitamista ja edes joskus sitä oluenjuontiakin kiireisen inttiarjen keskelle.

DOS:n rahastonhoitajana vastaan kaikesta olutseuran talouteen liittyvästä. Käytännössä suurimman osan työnkuvasta muodostavat kirjanpito, maksumuistutusten lähettäminen ja laskujen maksaminen ja lähettäminen. Kahdenkertainen kirjanpito ja Excel tulevat erittäin tutuiksi. Suuren osan rahastonhoitajan tehtävistä voi hoitaa hyvin joustavasti käytännössä milloin ikinä itselle sopii, mutta töitä ei kannata päästää kasaantumaan, sillä sitä duunia on melko paljon. Kun hommat hoitaa pian pois alta sitä mukaa kun niitä ilmaantuu, ei viikottainen työmäärä tunnu juuri miltään. Sattuneesta syystä allekirjoittaneella on välillä päässyt tuota töiden kasaantumista tapahtumaan, mutta ihan kehityskelpoisesti olen hommani saanut hoidettua näin intin ohessakin ilman, että olisi kaikkia lomia tarvinnut tämän takia polttaa. Ei siis kannata olla huolissaan, etteikö muuhunkin jäisi aikaa näiden hommien lisäksi.

Suosittelen rahastonhoitajan pestiä talousasioista ja numeroiden pyörittelystä kiinnostuneille ihmisille, aiempaan kokemukseen katsomatta. Näissä hommissa sitä käytännön kokemusta kyllä kertyy. Talousasioista kun puhutaan, niin tärkeimpiä vaatimuksia hakijalle ovat vastuunottokyky ja tarkkuus. Myös jonkinlainen into tehtävää kohtaan on suotavaa, sillä se auttaa ehkäisemään töiden kasaantumista. Jos tunnet samanlaista palavaa rakkautta Olutseura DOS:ia kohtaan kuin minä, ja haluat olla mukana rakentamassa sen tulevaisuutta vastuullisessa ja palkitsevassa roolissa, pistä hakemusta tulemaan!

Kiitän, lepo.

-Jesse

dav