Skip to content

Olutseuran vallankahvassa: Jesse kertoo puheenjohtajuudesta

Vuosi lähestyy pikkuhiljaa loppuaan, ja pian onkin taas aika valita uudet ihmiset turvaamaan Olutseura DOS:n tarinan jatkuminen. Hallitushausta tulee siis lisää tietoa lähitulevaisuudessa. Jotta hallitustoimintaan lähteminen ei tarkoittaisi aivan totaalista hyppyä tuntemattomaan, avaavat istuvan hallituksen jäsenet hieman sitä, mitä se hallitustoiminta oikein tarkoittaakaan. Ensimmäisenä on vuorossa puheenjohtajamme Jessen esittely.

 

Moro, mä olen Jesse ja toimin tänä vuonna Olutseura DOS:n puheenjohtajana.

Meikäläisen elämään DOS tuli heti fuksisyksynä 2014, jolloin vasta opettelin juomaan olutta. Alusta asti pyörin mukana hyvinkin aktiivisena rivijäsenenä, kunnes vuonna 2017 tuli aika tehdä itsekin jotain DOS:n eteen ja lähteä ensimmäistä kertaa hallitukseen, jossa toimin tuolloin rahastonhoitajana. Vuoden 2018 pidin taukoa hallituskuvioista, mutta sitten olikin taas aika tehdä paluu, tällä kertaa puheenjohtajan pestissä.

Puheenjohtajan päätehtävä on käytännössä yhdistyksen hallinnollisten asioiden hoitaminen, kuten yhdistysrekisterin tietojen päivittäminen, pankkiasioinnit ja kokousten järjestäminen. Suurimman osan ajasta puheenjohtaja keskittyy kuitenkin yhdistyksen toiminnan organisointiin, siis kokonaisuuden hallintaan ja tehtävien delegointiin. Puheenjohtajan on näin ollen syytä olla jatkuvasti kärryillä siitä, missä mennään.

Mikä puheenjohtajana tai ylipäätään hallituksessa toimimisessa sitten on ollut antoisinta? Ehdottomasti se, että on päässyt toimimaan tiiviisti hyvin erilaisten ihmisten kanssa ja oppinut näkemään asioita eri tavalla. Lisäksi vuoden aikana on luonnollisesti saanut myös tutustua moniin mahtaviin tyyppeihin.

Kenelle sitten suosittelen puheenjohtajaksi hakemista? Kenelle tahansa, joka tuntee kiinnostusta yhdistyksen hallintoa ja toiminnan organisointia kohtaan. Tehtävä tarjoaa takuuvarmasti paljon arvokasta kokemusta ja lukuisia mahdollisuuksia oppia uutta aiemmasta yhdistystaustasta riippumatta. Tehtävään ryhtyessään ei missään nimessä tarvitse tietää kaikkea yhdistystoiminnan pyörittämisestä, vaan perehdytystä on tarjolla niin vanhan hallituksen, kuin myös JYY:n puolesta. Riittävällä innokkuudella ja päättäväisellä asenteella pääsee jo aika pitkälle. Rohkeasti siis hakemusta tulemaan!

Oluenhuuruisin terveisin

Jesse ‚ÄúPresidentti‚ÄĚ Saranen