Skip to content

Päivityksiä ja pöytäkirjoja, sihteeri & tiedottaja Elenan vuosi

Jihuu, huisi vuosi takana! Päätin lähteä mukaan viime syksynä, kun olutilloissa oli tullut istuskeltua melko aktiivisesti jo parin vuoden ajan. Olutseuran kautta olen oppinut paljon oluista ja viettänyt mahtavia iltoja olutlasin äärellä, joten silloin tuntui, että oli aika tehdä jotain DOSin eteen.

Mitä sitten olen päässyt tekemään? Sihteerin tehtävät ovat luonteeltaan melko mekaanisia: pöytäkirjojen kirjoittelua, uusien jäsenten tietojen copypastettamista jäsenrekisteriin, sähköpostien lähettelyä… Tehtävä vaatii lähinnä vain kärsivällisyyttä ja huolellisuutta, jotka tietysti ovat oikein hyviä ominaisuuksia tulevaisuutta ajatellen.

Vuoden aikana tiedottajana on tullut kirjoiteltua niin olutiltakoosteita kuin kokousterveisiä, tehtyä ihan muutama Facebook ja Instagram päivitys, pohdittua kuinkas tuo WordPress toimiikaan ja millaisella tiedottamisella olutillat saataisiin täyteen. Instagram, Facebook ja WordPress ovat tulleet tutuiksi myös yhdistyksen viestinnän välineenä. Viime vuonna pestiä ei hallituksessa ollut, joten koko homman on päässyt rakentamaan itse. Tapahtumissa tulee kuljettua puhelin kädessä, jotta esimerkiksi olutillasta saa tehtyä päivityksen seuraavana päivänä ja illan kulkua saa taltioitua someen. Toisesta olutiltavastaavasta Tonista valokuvaamisessa on ollut aivan mieletön apu tässä pestissä, sillä häneltä olen saanut julkaisua vaille valmiit kuvat tapahtumista. Tiedottajana pääsee ideoimaan ja käyttämään luovuutta ja töitä riittää ihan sen verran kuin vain jaksaa tehdä pakollisten hommien lisäksi.

DOSin hallituksessa huippua on myös se, että hommia pääsee tekemään omien kiinnostuksien mukaisesti. Minä esimerkiksi järjestin toisen olutiltavastaava Jennan kanssa tämän vuoden ulkomaan excun Belgiaan, joka muuten olikin ihan huippu reissu! Myös olutiltojen teeman ideointiin on ollut hauskaa osallistua. Kaikenlaisiin hommiin kerkeää vuoden aikana törmäämään, välillä on lauantai-illan ratoksi siirretty 650 olutta paikasta toiseen tai noudettu 140 bretzeliä illan juhlia varten.

Ensi vuodeksi luovutan tehtäväni (ja 101 hyvää ja varmaan pari huonoakin ideaa tiedottajan pestiin) mielellään seuraavalle ja siirryn kevääksi itse nauttimaan olueni Espanjan auringon alle. Suosittelen hakemista hallitukseen kaikille, sillä ennen kaikkea DOSin asioiden hoitaminen on ollut hauskaa ja vuoden aikana olen saanut ystävikseni muut ihanat DOSin hallituksen jäsenet.

elenaolut