Illan aikana nautimme neljää erilaista luostarityyppistä olutta, joista kaksi viimeistä oli aivan oikeata trappistiolutta. Trappistiolueksi voidaan siis kutsua vain olutta, joka valmistetaan trappistiluostareiden munkkien valvonnassa. Laskentatavan mukaan trappistiolutta valmistaa vain 6-11 luostaripanimoa. Trappistioluet ovat usein tyyliltään esimerkiksi dubbeleita tai belgityylisiä aleja, mutta niiden ei tarvitse edustaa tiettyä tyyliä.
Saimaan Juomatehdas Valamon Luostari Dubbel Olut
ABV 7,5%
EBC 61
EBU 24
Täyteläinen ja hennosti humaloitu suomalainen luostariolut. Kuparinruskea väri, joka syntyy tummaksi paahdetuista maltaista. Oluen tuoksussa ja maussa on siirappimaisuutta, kypsien hedelmien aromia ja ripaus mausteisuutta. Valamon luostarin kanssa yhteistyössä valmistettu Luostari Dubbel on maailman ainoa ortodoksiluostariolut.
Brasserie St-Feuillien Grand Cru Belgian Strong Ale
ABV 9,5%
Kuvaillaan eroavan muista oluista erittäin miedolla mausteisuudella, mutta jälkimaku on kitkerä. Väri on kirkas ja tuoksu hennon hedelmäinen.
Bierbrouwerij de Koningshoeven La Trappe Dubbel
ABV 7%
EBC 84
EBU 14
Pähkinänruskea väri, jonka vaahto beigenvärinen. Mausta löytyy toffeemaisuutta ja makeutta. Kuvaillaan myös täyteläiseksi.
Chimay Bleue Belgian Strong Dark Ale 2017
ABV 9%
EBC 64,6
EBU 16
Väri punertavan kastanjanruskea ja hieman samea. Makua kuvaillaan hedelmäiseksi, mutta täyteläiseksi. Tuoksu on voimakas ja hieman hedelmäinen.