Skip to content

Tammikuun olutilta: Kesäiset oluet

Purevassa tammikuun pakkasillassa dossilaiset vetäytyivät Jalon kabinetin hellään huomaan ja aloittivat valmistautumisen kohti tulevan kesän terassikautta. Tämänkertaisen kuukauden olutillan aiheena olivat kesäisen raikkaat oluet. Jalon oma olutmestari Jaska oli valmistellut meille herkullisen kattauksen, joka sisälsi niin makean hedelmäisiä kuin raikkaan marjaisiakin makuvivahteita.

Illan aikana maisteltiin viisi erilaista olutta, joiden arvioinnissa apuna käytettiin uutta konseptia, jossa jokaiselle dossilaiselle jaettiin oluiden arviontilomake. Lomakkeessa oli mahdollista antaa oluille tähtiä yhdestä viiteen, minkä lisäksi jokainen maistelija sai kirjoittaa sanallisesti mielipiteitään oluesta. Kokeilu oli erittäin onnistunut ja tulee varmasti myös jatkumaan, kiitos siitä innokkaille Olutseura DOS:n jäsenille! Seuraavassa esitellään illan aikana maistellut oluet. Oluiden kuvailut ovat valikoituja paloja dossilaisten omista havainnoista ja pisteytys on kaikkien arvioiden keskiarvo asteikolla 0-5.

Hiisi Äimä Lupulus Pils

ABV 4,5%

IBU 40

Ulkonäkö: “Oljenkeltainen. Hauska marmorikuulamainen utu. Kaunis haituva.”

Tuoksu: “Kirpeä. Raikas. Aprikoosi/muu trooppinen hedelmä.”

Maku: “Hedelmäinen. Sitkeän sitruksinen. Simaisa. Pähkinäinen. Tunkkainen. Kesäinen. Ajettu jalkapallokenttä. Pitkähkö raikas jälkimaku. Sopisi varmasti kesäiselle piknikille.”

DOS-arvio: 3,00/5 pistettä

 

Donut Island Andrea Berliner Weisse

ABV 4,2%

Ulkonäkö: “Punaista. Sameaa. Ohut vaahto. Sangriamainen.”

Tuoksu: “Hapan. Makea. Käyneitä marjoja. Esanssinen.”

Maku: “Kirpeä. Hapan. Kirsikkainen. Mummonmehu. Puolukkasiideri. Kuin skumppaa ja vissyä sekaisin. Hennon vehnäinen. Kuin olisi imeskellyt kolikkoa. Maistuu kesältä. Miellyttävän erilainen.”

DOS-arvio: 2,53/5

 

Pyynikin Bitch de Elegant

ABV 6,7%

EBU 60

Ulkonäkö: “Houkutteleva. Kermaisen näköinen. Kuohuu pirusti.”

Tuoksu: “Pistävä. Hapan. Vehnäinen. Karpaloa. Anista. Palsternakkaa. Hieman sitruksinen. Lupailee hedelmää.”

Maku: “Miellyttävä suutuntuma. Kuiva. Voimakas. Karvas. Katkera. Belgihiivainen. Sitrushedelmän kuorta. Vaniljainen jälkimaku. Jännä. Vuoristoratamainen kokemus. Paranee vatkatessa. Bitch please…”

DOS-arvio: 2,54/5

 

Pyynikin Sunrice IPA

ABV 8,2%

EBU 36,3

Ulkonäkö: “Runsas vaahto. Tummahko.”

Tuoksu: “Neutraali. Hedelmäinen. Ruohoisa. Teräksinen. Leipäinen.”

Maku: “Mukava suutuntuma. Pehmeä. Täyteläinen. Maltainen. Tasapainoinen. Ei tarpeeksi ipamainen. Hunajainen. Greippinen. Riisiviina. Makea tärkkelys. Alkoholi puskee läpi. Ei niin kesäinen.”

DOS-arvio: 2,88/5

 

Hiisi Herrasmies IPA

Ulkonäkö: 

Tuoksu: “Kuin oikeaa siideriä. Kukkainen. Sitruksinen. Kissanpissa.”

Maku: “Kevyt. Raikas. Trooppisen hedelmäinen. Aromaattinen. Tasapainoinen. Hienostunut hiiva. Ipaksi mieto humalointi. Vähän väljähtänyt. Liikuntatunnin tiimiliivi. Lattea. Olut, josta pikkusiskoni pitäisi. Kesäolueksi 5/5.”

DOS-arvio: 3,19/5