Skip to content

Teerenpelin olut- ja viskipairing

Viime viikolla Olutseura DOS:n janoiset veijarit suunnistivat kohti mainiota anniskeluravintola Teerenpeliä. Tuolla Jyväskylän villeimmissä ravintolakortteleissa sijaitsevassa viskin- ja oluenharrastajan mekassa näiden luonteikkaiden juomien saloihin meitä johdatteli ravintolapäällikkö Alex Tabell. Jos haluaa oppia ja keskustella viskistä asiantuntijan kanssa, niin kannattaa mennä kyseisen herran juttusille!

Illan teemana oli siis viskin ja oluen paritus. Ensi alkuun tämä voi kuulostaa vallan erikoiselta yhdistelmältä, onhan viski yli 40% vahvaa alkoholijuomaa ja oluttakin on totuttu parittamaan ennemminkin ruokiin kuin muihin juomiin. Illan aikana dossilaiset saivat kuitenkin yllättyä siitä, miten kahden maltaisen juoman yhdistelmä voi tuoda esiin täysin uusia makuja molemmista osapuolista!

Illan aikana maistelimme 4 olutta ja 4 viskiä. Kaikki oluet olivat Teerenpelin oman panimon erinomaisia tuotoksia, kun taas viskeistä suurin osa oli kansainvälisiä laatuviskejä. Viskintuotanto Suomessa on vasta aika lailla alkutekijöissään, itse asiassa Teerenpeli on yksi vanhimpia toiminnassa olevia tislaamoitamme. Illan kruununa pääsimmekin maistamaan heidän tuoretta (kolme vuotta kypsytettyä) savuviskiään. Tämä Suomen ensimmäiseksi savuviskiksi tituleerattu herkku toimi erinomaisesti Teerenpelin Hullujussi Porterin kera. Kaikki illan aikana maistellut oluet ja viskit löytyvät Teerenpelin valikoimasta, joten kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa näitä makupareja. Muistathan, että hanatuotteista ja Teerenpelin viskeistä saa aina alennusta DOS-jäsenkortilla!

Olut- viskiparit:

Luomuleevi Vaalea Lager 4,5% – Highland Park 12yo

Vauhtiveikko Hefeweizen 5,3% – Jim Beam Rye

Laiskajaakko Tumma Lager 4,5% – Bowmore 15yo

Hullujussi Porter 7,0% – Teerenpeli Savu