Skip to content

Ystävänpäivän olutillan tunnelmia

Eilen vietettiin ystävänpäivän olutiltaa hempeiden oluiden äärellä. Illan oluita voisikin kuvailla tavallista erikoisemmiksi ja ne jakoivatkin mielipiteitä tavallista enemmän. Taatusti oluet olivat kyllä ainakin kokeilemisen arvoisia erilaisuutensa vuoksi! Alla lyhyttä kuvausta illan monipuolisesta olutkattauksesta.

Fuller’s Organic Honey Dew

Englantilaisen Fuller’sin Golden Ale, joka on maailman parhaaksikin nimitetty hunajaolut. Makua kuvataan hunajaiseksi, makeaksi ja kevyeksi, mutta illassa kyseinen olut tuomittiin melko tavanomaiseksi. 

ABV: 5.0%

17.5 IBU

10 EBC

Pirate Dog Porter

Brewcatsin yllättävän raikkaaksi kuvattu kahviporter, joka on pantu Pyynikin Käsityöläispanimolla. Mausta löytyi luvattua kahvisuutta, suklaisuutta ja jopa lakritsisuutta. Tämä olut oli usean suosikki illan oluista.

ABV: 5.8%

Kasteel Rouge

Belgialaisen Brouwerij Van Honsebrouckin erittäin kirsikkainen hedelmäolut, jonka valmistuksessakin on käytetty kirsikkalikööriä. Tarina kertoo mausta löytyvän myös suklaata, ken sitä sitten löytääkin kaiken kirsikkaisuuden alta.

ABV: 8.0%

8.0 IBU

62 EBC

Celebration Stout

Venäläisen Victory Art Brewin melko mitäänsanomaton Oatmeal Stout. Venäjällä tämä olut on voittanut useita olutkilpailuja parhaan siiderin, viinin ja oluen kategoriassa. Olutillassa maku kuitenkin kuvattiin melko rautaiseksi.

ABV: 5.5%

55.0 IBU

Bryggeri Rosé

Helsinkiläisen Bryggerin kiinanruusuteellä maustettu, viinimäinen hedelmäolut. Kaiken hehkutuksen perusteella olisi ehkä odottanut jotakin erikoisempaa, mutta melko marjainen ja greippinen, hieman kuohuviinimäinen olut oli kyseessä, kuten sitä oli aikaisemmin kuvattukin.

ABV: 8.8%

20.0 IBU

25 EBC

Ilta huipentui runokilpailuun, jossa kaikki pääsivät kokeilemaan, kuinka runosuoni sykkii parin olusen jälkeen. Luovia ja loistavia runoja syntyikin, ja voittajat ja kaikki osallistujatkin palkittiin lisäoluilla. Olutta tosiaan riittikin melkoisesti, ja ilta jatkui Brick’sin suljettua ovensa tuttuun tapaan Revolutionin kautta Helmeen. Lopuksi vielä muutama ote illan aikana kuulluista runoista.

“Oi sinä lakritsi, kirsikka on vitsi!”

“Milk is for babies. When you grow up, you have to drink beer.”

“Oi olutseura DOS, liityin seuraan hyvään, taas saan maistaa mallasjyvää.”

“Kalijaa kiitos.”

Seuraavaan olutiltaan, pysykää kuulolla!